Dostupne dimenzije:

Lepljeno lamelirano drvo (LLD)

Lepljeno lamelirano drvo je zahvaljujući svojem izgledu i izvanrednim mehaničkim svojstvima idealno rešenje za visokogradnju. Kao građevisnki material koji ponovo raste i koji je CO2 nautralan, drvo stvara jedinstvenu, ugodnu klimu u prostoriji.

Opšte informacije o LLD-u:

Vrsta drveta – smreka
Vlažnost drveta – 11% +/- 2%
Specifična težina – 450 kg/m3

Šta je LLD?

Pod pojmom lepljeno lamelirano drvo (LLD) podrazumeva se isključivo proizvod nastao međusobnim lepljenjem drvenih lamella čija drvena vlakna ostaju međusobno paralelna. Lepljene lamelirane grede se rade od tehnički osušenih ploča smreke, pri čemu se odvajaju nedostaci kao na primer veliki čvorovi ili velike urasline kore drveta. Izdvajanjem nedostataka i slojevitom građom nastaje visoko tehnološko lamelirano drvo.

Gotovo da nema ograničenja kada su dimenzije LLD-a u pitanju. U tabeli pored pogledajte u kojim dimenzijama možemo ponuditi LLD. Moguća je proizvodnja i većih preseka na upit. Standardna dužina greda je 13.5 m, ali po potrebi se mogu proizvoditi i grede većih dužina, tačnije do 24 m.

U galeriji se upoznajte sa našim LLD-om koje je vrhunskog kvaliteta, uvezeno iz Austrije. U mogućnosti smo takođe da Vam ponudimo i CNC obradu greda na Hundegger mašini. Za više informacija kontaktirajte nas.

Cena LLD-a:

550 Eur/m3 + PDV (fco Niš)