Preseci:

Krovne konstrukcije

U skladu sa potrebom za življenjem u što prijatnijem prostoru sve je veća težnja investitora i projektanata ka vraćanju prirodnim materijalima. Drvo je oduvek bilo primarni materijal za građenje boravišta, a njegova lepota i svojstva i danas odgovaraju zahtevima moderne arhitekture. Elegancija forme, harmonija oblika i toplina ambijenta su atributi koji s’ pravom stoje uz savremena ostvarenja od drveta.

U našoj zemlji je do nedavno bilo retko primenjivano drvo kao materijal za krovove, sem za male individualne kuće. Dolaskom lepljenog lameliranog drveta (LLD-a) na naše tržište stvar se znatno promenila. Krovna konstrukcija od lepljenog lameliranog drveta je pravi izbor kako za porodične kuće tako i za javne i poslovne objekte, proizvodne i sportske hale i drugo.

Naša firma je u mogućnosti da Vam ponudi sve vrste krovova od drveta, kako konstrukcije od već pomenutog LLD-a koje uvozimo iz Austrije i koje se pravi od najkvalitetnijih nordijskih stabala, tako i rešetkaste (binder) nosače od podužno spajanog drveta (KVH). Međutim, lepljeno lamelirano drvo ima značajno bolje fizičke karakteristike od podužno spajanog drveta i neuporedivo veću fleksibilnost primene i oblikovanja. Gotovo da nema ograničenja kada su dimenzije LLD-a u pitanju. U poređenju sa čelikom i betonom, LLD ima najbolji odnos težine i nosivosti što omogućava krovne konstrukcije velikih raspona bez međuoslonca i značajno manje opterećenje na donje nosive elemente. Još jedna prednost lepljenog lameliranog drveta jeste ta što njegov prirodni estetski kvalitet dozvoljava da elementi krovne konstrukcije budu vidljivi u enterijeru što daje pojačan arhitektonski efekat svakom objektu. Prirodna toplina i klasična lepota drvenih greda čini LLD idealnim za krovne konstrukcije u svim objektima.

Pogledajte u prilogu pored preseke krovnih konstrukcija koje nudimo i izaberite varijantu za sebe. Postoji mogućnost i kombinovanja slojeva sve u cilju nalaženja idealnog krova za Vaše potrebe.

Kao zaštitu od spoljnih uticaja za naše krovne konstrukcije koristimo boje na vodenoj bazi proizvođača Irkom. U našoj ton karti ćete sigurno naći boju koju želite na svom krovu, a samim tim i u enterijeru.

Pogledajte našu galeriju izvedenih krovnih konstrukcija.